• Onderstaand hebben we de meeste voorkomende vragen voor u weergegeven. Mocht uw vraag er niet bij staan dan kunt u uw vraag stellen via het contactformulier.

Vragen & Antwoorden

Wat is het doel van het VFI Register?

Het VFI register heeft als doel de kwaliteit en vakbekwaamheid van Veilig Fysiek Ingrijpen te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Tevens streeft het VFI Register naar meer eenduid in de diverse methodieken die aangeboden worden.

Waarom is de registratie eigenlijk nodig?

Met deze beroepsregistratie kunt u aantonen aan uw werkgever of aan opdrachtgevers dat u ervaring, kennis en vaardigheden heeft om veilig in te kunnen grijpen indien dat nodig is. Doordat u zich jaarlijks moet herregistreren, kunt u aantonen dat u werkt aan uw vakbekwaamheid en blijft  investeren in de kwaliteit van complexe handelingen.

In welke specialisatie is registreren mogelijk?

Het VFI Register kent het VFI Register Professional.

Waaraan herken ik een VFI geregistreerde?

Een VFI geregistreerde kan op verzoek een bewijs van registratie aantonen dat hij/zij VFI geregistreerd is. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met het VFI Register.

Kan ik bij VFI Register een klacht indienen over een VFI geregistreerde?

Voor klachten over de individuele medewerker, over zijn/haar dienstverlening of klachten over onethisch of niet-integer handelen beschikken de brancheorganisaties over een eigen klachten- en/of geschillencommissie.

Wat zijn de kosten voor inschrijving in het VFI Register?

U betaald eenmalig €75 entreegeld en de jaarlijkse bijdrage voor het VFI Register Professional bedraagt € 75. Deze bedragen zijn exclusief btw. De jaarlijkse bijdrage betaalt u voor het eerst per 1 januari van het jaar opvolgend op het jaar dat u bent ingeschreven.

Waarom moet ik voldoen aan herregistratie?

Om de kwaliteit van Veilig Fysiek Ingrijpen te kunnen waarborgen dient kennis en de bekwaamheid van handelen up-to-date te blijven.

Waar kan ik de opleiding Veilig Fysiek Ingrijpen volgen?

De opleiding VFI Professional kunt u volgen bij de door het VFI Register geaccrediteerde trainingsbureaus.

Waarom het Veilig Fysiek Ingrijpen Register?

Er worden veel verschillende weerbaarheidsopleidingen aangeboden. Om eenduidigheid te krijgen en een kwalitatief hoogstaand niveau te bieden is het VFI Register in het leven geroepen. De gegeven opleiding besteed niet alleen aandacht aan het Fysiek Ingrijpen maar ook aan het mentale aspect.